Jump to content


Sign in to follow this  
Shark

Правилата в #hASkoVO

Recommended Posts

Всеки потребител на канала и в частност на BGIRC мрежата като цяло, е свободен да посещава #hASkoVO както и когато намери за добре, стига да не нарушава правилата и политиката на канала. По своята принадлежност, участие и роля в канала потребителите биват разпределени в следната йерархична структура: Потребители, Оператори, Мастъри, Оунъри. На базата на тази йерархия ВСЕКИ е длъжен да се съобразява с нея и да я уважава.


ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

1. Всеки потребител е равен с останалите потребители в канала.
2. Всеки потребител има правото да изисква от останалите потребители да спазват добрия тон в канала.
3. Всеки потребител има правото да предлага добре обосновани промени в правилата и политиката на канала, като те биват вземани под внимание от екипа на #hASkoVO.
4. Обиди и цинизми, предизвикване на конфликти, показване на снимки с нецензурно или педофилско съдържание, както и всякакви нарушения от типа на Spam, Invite, Abuse, Mass Flood са изцяло забранени и при нарушение провинилия се ще бъде изгонен от канала.
5. Не се толерират педофилски, крайно обидни и крайно расистки никове. Контролира се от ботовете и операторите в канала.


ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ОПЕРАТОРИТЕ

1. Операторите на канал #hASkoVO са потребители със специален статут.
2. Операторите нямат право да парадират пред останалите със своите привилегии, да изискват подчинение от потребителите или по какъвто и да е начин да тормозят нормалния чат в канала.
3. Операторите са длъжни строго да съблюдават за нарушители в канала и да реагират своевременно когато са онлайн и с @ статус.
4. Оператор няма право да слага бан за причина, различна от Spam, Invite, Abuse, Mass Flood. Изключение прави само персонални обиди от страна на даден потребител, системно насочени към съответния оператор.
5. Операторите нямат право да дават каквито и да е привилегии на който и да е потребител. При нарушение следват отнемане на флаговете или дел по съответния установен ред.
6. Абсолютно се забранява предоставянето на личната парола в ботовете, както и на паролата в Опер Форума на лица, нямащи общо с екипа на канала. Провилиния се автоматично бива дел без право на повторно добавяне.
7. Операторите на канал #hASkoVO се избират по специална процедура, установена от Оунърите и след консултация с екипа на #hASkoVO.
8. Всеки новоприет оператор получава +fo флагове в ботовете, а в последствие и евентуално +p, ако докаже че може да му се има доверие.
9. При нарушение на някоя от гореописаните точки съответният оператор бива наказан по преценка или с премахване на +f, +o флаговете или с перманентен дел.


ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА МАСТЪРИТЕ

1. Мастърите следят за работата на операторите.
2. Мастърите имат пълни права над операторите.
3. Мастър има право да сложи игнор в ботовете на провинил се оператор, в случай на констатирано евентуално нарушение и при липса на някой от Оунърите или екипа на канала.
4. Мастър няма право да дава операторски привилегии на никого, освен на адднат оператор в случай на неразпознаване на хост или по друга причина, възпрепятстваща вземане на операторски статус от съответния оператор. Мастър може да добави хост към юзъра на даден оператор само след задължително консултация с Оунър и установяване че лицето е същото.
5. Абсолютно е забранено аддването на чужди хостове или хостове на зали или интернет доставчици към юзъра на даден мастър. При първо нарушение се отнема +m флага за период от 1 седмица, при повторен подобен случай следва автоматичен дел.
6. Мастър има право да дава войс на неадднати потребители, както и халфоп на оператори и носи пълна отговорност при евентуална злоупотреба или случай на модериране, неправомерен бан или заключване на канала, в следствие на действията на лицето на което са дадени привилегии.
7. Всеки Мастър има право да предлага оператори, като те биват одобрени само и единствено от екипа на канала.


1. Оунърите са абсолютната йерархия в канала.
2. Всички потребители, включително оператори и мастъри, са длъжни да се съобразяват с Оунърите.
3. Оунър има право да премахва флагове от всеки един оператор или мастър, в случай на констатирано нарушение или злоупотреба с права.
4. Оунър има правото да добави оператор след задължителна консултация с поне още 1 Оунър измежду собственика или почетния Оунър.
5. Оунър няма право да дава +m флаг на оператор. Само собственика или почетния Оунър могат да назначават Мастъри или Оунъри.
6. Мнението на Оунърите е закон в канала и се слуша.


БОТОВЕТЕ НА #hASkoVO

1. Ботовете на канал #hASkoVO служат за предпазване на канала от нарушители в момент на отсъствие на оператори или за по-бърза и адекватна намеса от операторската.
2. Ботовете в канал #hASkoVO се определят и одобряват само и единствено от собственика или почетния Оунър.
3. При липса на ботове или сървисес в канала е забранено даването на оп/халфоп/войс без изключения. Само Оунърите добавени в аксес листа на канала могат да са с оп.
4. При нарушение или каквато и да е злоупотреба с командите в ботовете, Деоп/Кик/Бан на бот или Оунър, или някаква друга форма на Abuse провинилия се потребител автоматично бива дел+акик/бан от #hASkoVO.

Добре Дошли в #hASkoVO и приятен чат :-)

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...