Jump to content


Sign in to follow this  
Bobo

Ето го и PlayStation 5

Recommended Posts

Късно вчера вечерта се проведе събитието на Sony, посветено на новия PlayStation 5. Японската компания не остави много на въображението и ни показа точно как ще изглежда тяхната конзола от следващо поколение.

4VmHrha.png

Външният вид на конзолата се различава от всичко, което сме виждали от Sony до момента (и трябва да отбележим, че няма нищо общо с 3D рендера, който обикаляше из интернет доскоро). Естетически разбира се е свързана с новия DualSense контролер, който видяхме през април. По наше мнение изглежда супер футуристична и авангардна [и супер трудна за бърсане от прах, вероятно - бел. ред.].

Бяха ни показани две версии на конзолата - стандартната с Ultra HD Blu-ray дисково устройство, и Digital Edition, с която изобщо няма да можем да ползваме дискове. Бяха показани и редица аксесоари, като HD камера, Pulse 3D безжични слушалки и дистанционно (любопитно обаче липсва VR хедсет). Всички те са издържани в бяло и черно, като не е ясно дали ще се предлагат в други цветове, например изцяло в черно. Въпреки, че конзолите бяха показани само изправени, ще можем да ги държим и легнали.

IC68y7a.png

Разбира се, бяха показани и купища игри, потвърдени за новия PlayStation 5 - Assassin's Creed Valhalla, следващата част от сагата за асасините и тамплиерите; Astro's Playroom, спиноф на високо оценената VR игра Astro Bot: Rescue Mission; Bugsnax, приключенска игра от разработчиците на Octodad; Control, Destiny 2 и Fortnite ще получат портове, както и GTAV, която вече ще се простира върху три конзолни поколения; Godfall е екшън-RPG, ексклузивно за PS5; Horizon Forbidden West е продължението на получилата високи оценки Horizon Zero Dawn; и още доста, доста други.

Единствените неща, което останаха скрити, бяха колко ще струва новата конзола и кога точно ще се появи - засега периодът е празничния сезон в края на 2020 г.  

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз така и не разбрах ще вървят ли игрите от ps4 на ps5

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Lo6iq said:

Аз така и не разбрах ще вървят ли игрите от ps4 на ps5

 

Да, ще вървят от PS4, PS3 също. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...